Regler

Vänligen läs följande regler noga innan du mejlar frågor till oss!

 1. Tävlingen är gratis. (Man kan bidra med en valfri summa till swish nr 0708 8023 02 som oavkortat går till inköp av beten till prispotten).
 2. Alla är välkomna att delta! En full anmälan görs på vår app (app.betescupen.se).
 3. Tävlingen (vårupplagan) pågår mellan den #######. Tävlingen startar klockan 00:01 på natten mellan fredag och lördag samt avslutas klockan 17:00 på söndagen.
  Alla gäddor som rapporteras efter detta kommer tyvärr ej att räknas.
 4. Den ###### vid 23:00 kommer en siffra att skickas ut på web-appen och på vårt Instagram (@Betescupen) som alla gäddor behöver fotas bredvid. (Se ex bild)IMG_1915
 5. De fem längsta gäddornas över 60 cm (som fångas mellan den ######) är det som räknas. (Drar du till exempel fem olika gäddor på 70 cm, 80 cm, 65 cm, 90 och 100 cm är ditt resultat 405). Gäddorna ska fotas bredvid en skonsam och lämplig måttanordning. (Se exempelbild från min gädda tagen till Sommargäddan 2017).108.jpgHela gäddan och måttet måste synas för att bilden ska gälla.
  Alla gäddor som mäts mot underlag utan skydd som kan skada gäddan (brygga, stenhäll, torr mark osv) leder till diskvalifikation.
  Använd gärna en avkrokningsmatta. Pike Knights tillämpar ett system som kallas för “Honour system”. Det innebär att vi vill lita på de bilder ni skickar till oss.
  Riskerar ni att skada gäddan på nåt sätt är det bättre att ni fotar den bredvid er själva med en siffra endast (och mät gäddan så snabbt och skonsamt som möjligt). Tänk dock på att detta leder till att vi kommer avgöra om det mått ni anger är rimligt eller inte. Misstänker vi fusk eller osanning kommer gäddan ej att räknas. För att vara på den säkra sidan ska:
  1 st bild där hela gäddan och måttdekalen syns med tävlingssiffran bredvid. (Se bild ovan).
  Detta för att era chanser till godkända resultat ska vara så bra som möjligt.
 6. Resultat skickas in kontinuerligt till vår web-app varje dag och summeras båda dagarna på vårt Instagram (@Betescupen).
 7. Blir det lika mellan några team avgörs det på den längsta av de fem gäddorna.
 8. Man behöver inte fiska båda dagarna om man inte kan.
 9. Max 3 personer i varje team.
 10. Teammedlemmarna behöver inte fiska i samma båt eller ens på samma plats. Har du en vän i Uppsala och bor själv i Skåne kan ni ändå vara i samma team. Ni skapar bara en anmälan och registrerar alla era fångster där.
 11. Fiske får bedrivas i hela Världen där det är tillåtet att fiska. Fiskar du i olovliga vatten (privata, skyddsområden, lekområden, militärområden osv) eller utan fiskekort (där det krävs) blir du omedelbart diskvalificerad!
 12. Tillåtna metoder är handredskap (mete, spinnfiske, flugfiske, pimpel osv). Ett spö per deltagare. (Du kan alltså inte trolla med 4 spön själv).
 13. Du är inte bunden till tävlingen utan kan tävla i en annan tävling samtidigt.
 14. Priser utdelas till de tre bästa teamen. 1a pris är 50 % av betena i potten. 2a pris är 30 % av betena i potten. 3e pris är 20 % av betena i potten.
  Ett separat pris går bland annat (läs om alla priskategorier här ovanför bland flikarna) till den största gäddan som dras i tävlingen. Alla bidrag som gäller övriga fototävlingar skickas in till vårat Instagram @betescupen.
  Team Pike Knights kommer vara domare när det gäller bilder samt fångster.
  Vårat beslut ska man respektera och lita på.
 15. Den här tävlingen är ideell och syftar till att alla ska ha chansen att vinna fina priser fastän man själv kanske inte har en svindyr båt med massa ekolod på.
  God ton mellan deltagare är självklart viktigt och alla typer av mobbning, falska anklagelser, hot, påhopp och liknande kommer leda till omedelbar diskvalificering.
 16. Team Pike Knights ansvarar inte för er hälsa, skador, utrustning, försäkring eller dylikt. Detta är upp till vardera Team att sköta själva.
  Bidrar man med pengar till prispotten betalas dessa ej tillbaka även om man själv inte deltar i tävlingen.
 17.  Den viktigaste regeln är att ha roligt och dela med sig av den här upplevelsen.Som jag alltid brukar säga,”Ta hand om er, ta hand om fisken!”

Mvh Mats, Hendrik och Team Pike Knights